Ziņu kalendārs
«  Jūlijs 2012  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


    E-pasts: ekoo@jaunatne-i.lv
Sākums » 2012 » Jūlijs » 9 » Kāpa 2012
6:00 PM
Kāpa 2012
Šajā gadā mūsu klubu pārstāvēja 10 sportisti un lielākajai daļai šī Kāpa bija tā pirmā. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kur bijām tikai 3 dalībnieku sastāvu ar visai nabadzīgo pieredzi, šajā gadā esam progresējuši visādā ziņā.

Svarīgākais mērķis bija aizbraukt uz Kāpu vismaz 10 dalībnieku sastāvā. Kā lasījāt, tas izdevās! Visas iespējas bija arī aizbraukt kopā 11 dalībniekiem, taču kājas trauma dēļ vienā no pēdējiem tautas orientēšanās posmiem Pierīgā, Aldis atsauca savu dalību no šī vērienīgā pasākuma. 

1.diena 
Pirmās dienas stress, aizmirsti kompasi vai atzīmēšanās sistēmas čipi mašīnās dažus no mums izsita no "sliedēm", Mārtiņš Š. vispār dabūja noskriet vairāk kā 7 km vēl pirms 6.8 km distance pa mežu. 
Noteikti lielākā cerība uz kādu godalgoto vietu bija mūsu visjaunākajam dalībniekam Kāpā. Aleksis pirmajā dienā finišēja 4.vietā, atpaliekot 3 sekundes no 3.vietas. Tātad bija pamats ticēt, ka Aleksis var cīnīties par top 3 kopvērtējumā. Nepaveicās Edijam M14 L grupā, kuram sacensību laikā kurpe palika bez zoles, tādējādi nevēloties skriet ar basām kājām, izvēlējās izstāties, lai negūtu traumas. Runājot par traumām, mūsu klubam ar tā kājām, jo īpaši ar potīšu traumām galīgi neveicās. Mūsu leģionārs čehs Jakubs Hejl, lai arī finišēja un uzrādīja pienācīgu rezultātu M21L grupā, distances laikā satraumēja potīti, kas vēlāk izrādījās diez gan nopietna. Jakubs otrajā dienā nestartēja, taču trešajā dienā nogāja visu distanci. 
Koncentrēšanās un kartes lasīšana nebija "draugos" ar Uldi pirmajā dienā, tādēļ Uldis pēc vairāk kā stundas pavadīšanas mežā izstājās pirmajā dienā. Spēcīgā konkurencē W21S grupā nostartēja  Sanita, kas ierindojās 8.vietā pēc pirmās dienas. Izskatās, ka pirmajā dienā visvairāk punktus klubu kopvērtējumā, mūsu klubam sagādājusi tieši Sanitas sasniegtais rezultāts. Par nu jau jauno kluba anti rekordu kļuvis Ilutas uzrādītais pirmās dienas rezultāts - viņa mežā pabija 3 h 49 min 15 sekundes. Šis rezultāts ne pavisam Ilutu nesarūgtināja (tā vismaz izskatījās), jo taču jauns rekords sasniegts. Mums, jo projām, 1 kp. ir kā lāsts, protams, drīzāk pieredzes trūkums, bet tā māsām Egitai un Inesei W35S grupā, kā arī dažiem citiem iesākās pirmās dienas sacensības, kur skrienot uz pirmo kontrolpunktu un kļūdoties, visai daudz laika un spēka tika pazaudēts.

2.diena   
Pēc pirmās dienas vakara izklaidēm, pienāca otrās dienas starts. Šo dienu raksturo ļoti karsts laiks, mazliet vieglāks un skrienamāks apvidus, kā arī upe, kuru vajadzēja šķērsot. Tā noteikti atvēsināja dalībnieku kājas, varbūt kādu pa visam!
Šajā dienā vienīgais, kas nefinišēja, jo nemaz nestartēja bija pieminētais Jakubs. Pārējiem dalībniekiem vairāk vai mazāk, rezultāti bija labāki nekā  pirmajā dienā. 
Aleksis 2.dienā ierindojās 4.vietā, saglabājot pēc 2 dienām 4.vietu, taču ar ļoti mazu atpalicību no otrās vietas. Edijs spēcīgajā M14L grupā finišēja ar apmierinošu rezultātu. Daudz labāk gāja Mārtiņam M21S grupā, līdz pus distancei esot 17.vietā, taču pēdējie kontrolpunkti tika veikti pārāk neuzmanīgi, beigās ierindojoties  39.vietā. Mārcis šajā pašā grupā 69.vieta, atpaliekot no Mārtiņa kopvērtējumā vairāk kā 13 min. Diem žēl neveiksmīgs rezultāts Sanitai otrajā dienā, kas samazināja intrigu par augstām vietā šajā grupā, toties Iluta noskrēja daudz labāk nekā 1.dienā ierindojoties 44.vietā. Arī Uldim daudz labāks starts M55 grupā, kā pats viņš teica "Galvenais, ka tiešākie konkurenti noskrieti", tad jau laikam Uldim bija izdevies starts. Arī Egitai W35 S grupā labs rezultāts 9. vieta no 20 dalībniecēm.

3.diena

Lai arī nogurums bija acīm redzams, dažos no mums, taču pēdējās dienas cīņas bija svarīgas, jo katrs no mums vēlējās labāk nostartēt labāk, nekā iepriekšējās dienās un pakāpties kopvērtējuma pa pāris vietām. Izdevās labāk nostartēt Inesei, Mārcim, Ilutai, Sanitai, Aleksim, Edijam un Uldim, bet savā līmenī nostartēja Egita. Jakubs visu distanci nenogāja, jo, laikam, izlaidis tālākos kontrolpunktus.

Kopvērtējums

Pēc trešās dienas ļoti neveiksmīgā starta Mārtiņš zaudēja ļoti daudz laika līdz ar to Mārcis kopvērtējumā izcīnīja augstāku vietu. Mārcim kopvērtējumā 47.vieta, Mārtiņam 57.vieta M21S grupā  no vairāk 95 dalībniekiem.  W21S grupā Ilutai 41.vieta, bet Sanitai pateicoties arī trešajā dienā labam  rezultātam 14.vieta no 44 dalībniecēm šajā grupā. W35S grupā Egitai kopvērtējumā 12.vieta, bet Inesei 16.vieta no 18 dalībniecēm šajā grupā. Mūsu cerība Aleksis, nostartējot 3.dienā 3.vietā, kopvērtējumā mammai un mums pa prieku, ierindojās 2.vietā no 49 dalībniekiem. Mūsu talants!!! Pārējiem diemžēl kopvērtējumā DSQ.

Kluba kopvērtējums 

Eko O TOSK16129496952105950

Kopvērtējumā ieņēmām 40.vieta, kas tomēr nav tik labs, kā mēs gribētu un ko mēs varētu sasniegt, nepaveicās mums ar traumām, ekipējumu un citiem apstākļiem. Būtībā punkti raksturo to, kā mūsu klubam kopumā katrā dienā veicās. Nākam gad būs labāaaaaaak!

Paldies kluba biedriem par dalību šajā sacensībās, par kopā būšanu, par dziedāšanu un dejošanu vakaros.  

Skatījumu skaits: 862 | Pievienoja: Vissuks | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Svētdiena, 2024-05-12, 3:50 PM
Sveicināti Viesis
Mūs atbalsta
            Vecumnieku novada Dome
                  
Aptauja
Twitters