Ziņu kalendārs
«  Jūnijs 2012  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


    E-pasts: ekoo@jaunatne-i.lv
Sākums » 2012 » Jūnijs » 13 » Latvijas čempionāts Sprintā un Garajā distancē
3:06 PM
Latvijas čempionāts Sprintā un Garajā distancē
Sprinta sacensības notika Dobelē, kur sacensību centrs bija pilsētas tirgus laukums, bet garā distances sacensības norisinājās pie Ružas ezera, Auces novadā. Šajās sacensības Eko O pārstāvēja četri mūsu orientieristi. Veicās dažādi, pārsvarā ne īpaši sekmīgi mūsu orientieristiem.

Sprintā, kā pirmais devās uz starta Aleksis M12 grupā. Īsti nezinājām, ko sagaidīt no Alekša sprintā, domājām jau pozitīvas lietas, bet sanāca tā, ka ar nelielo pieredzi orientēšanās sportā un pirmo reizi startēšanu sprinta kartēs, Aleksis visai daudz kļūdījās un rezultātā finišēja 24 no 26 sportistiem. 
M21 A grupā startēja Mārtiņš, kur konkurence bija visai spēcīga. Pārāk ātri iesākts starts, atnesa pirmo koncentrēšas kļūdu jau uz trešo kp. Turpinājums nebija labāks, pēc kļūdas izlabošanas, nogurums jau bija manāms un turpinājumā vēl tikai pieļautas divas lielas kļūdas, lai arī ātrums nebija viens no lēnākajiem, tomēr kļūdās sakrātās minūtes bija par daudz, lai pat nepaliktu pēdējais. No 10, desmitais.
Tādu pašu distanci, tikai citā grupā veica Mārcis. Arī viņam šī bija pirmā reize, kad skrēja sprintu. Rezultātā 6.vieta no deviņiem dalībniekiem M21B grupā. Pats labākais, ka par 7 sekundēm Mārcis ātrāk veica distanci nekā Mārtiņš.
Vienīgais vērā  ņemamais rezultāts ir Sanitas izcīnītā 1.vieta S21B grupā. Lai arī tikai 4 dalībnieces grupā skrēja, tomēr cīņas bija interesantas. Arī Sanitai šī bija pirmā reize, kad skrēja sprintu. Iesākot distanci ne pārāk ātri ar kļūdām, tomēr viņa saņēmās un sākot ar 11 kp līdz pat finišam, astoņu kp garumā cīnījās ar galveno konkurenti sekundi sekundē par pirmo vietu. Liktenīgie kp bija 100  un finišs, kur kopā Sanita par 8 sekundēm bija ātrāk, rezultātā ierindojoties 1.vietā ar 7 sekunžu pārsvaru pār konkurenti. 

                   
Pēc atpūtas Rīgā, otrajā dienā devāmies uz garās distances sacensību centru. Skaidrs bija, ka distances vedīs mūs pa slapjajiem purviem un kalniņiem. Karte visai interesanta, mazliet arī džungļi gadījās. 
Kā pirmais no Eko O  devās Aleksis M12 grupas distancē, lai pieveiktu 3.1 km garo distanci. Mežā Aleksim noteikti skrienas labāk, bet  diemžēl ne šoreiz, laikam jau pieradis skriet vieglajos Pierīgas mežos. Rezultātā Aleksis ierindojās 25.vietā no 28. Īsti nezinām, cik viņam priekšā ir M10 grupas skrēji, kas ir viņa vienaudži, taču M12 grupas vecuma orientieristi vēl jau ir labāki un ātrāki par Aleksi.
Mārcim melnā diena, sevi noskaņojis nepareizi, negatīvi un negribīgi skriet, deva arī rezultātos savu artavu. Pārāk lielas kļūdas uz pirmajiem 2 kp atsvieda viņu uz pēdējām vietām jau pašā sākumā, atlika tik saņemties un noskriet līdz beigām, lai nebūtu vismaz DQ. Rezultātā 12.vieta no 16.
Sanita S21B grupā tāpat kā Mārcis ar ļoti lielu kļūdu uz 1 kp. sāka savu distanci. Pēc tam saņemoties, beigās ierindojās 8.vietā  
no 12 dalībniecēm.
Mārtiņš M21A grupā vēl spēcīgākā konkurencē nekā sprintā, 10.3 km garo distanci veica 1:37:56 h un tas deva 21.vietu no 28 dalībniekiem. Iesākot ar mikro kļūdiņu un turpinot visas distancēs laikā ar dažādām kļūdām, koncentrēšanās un ceļa izvēles, ļoti interesantā kartē un sīvā konkurencē, cīnījās, it kā tikai par 18 - 21.vietu beigās. 4 kp  pirms finiša, garākajām etapā, kas bija vairāk kā 1 km garš, izvēloties nepareizu ceļa izvēlas variantu, zaudēja pārāk daudz min, lai spētu noturēties vismaz 18.vietā. 

Rezultāti:



 
Skatījumu skaits: 640 | Pievienoja: Vissuks | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Pirmdiena, 2024-05-13, 7:10 AM
Sveicināti Viesis
Mūs atbalsta
            Vecumnieku novada Dome
                  
Aptauja
Twitters