Ziņu kalendārs
«  Augusts 2012  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


    E-pasts: ekoo@jaunatne-i.lv
Sākums » 2012 » Augusts » 24 » Malienas kauss 2012
9:29 PM
Malienas kauss 2012
Malienas kausa sacensībās pirmo gadu arī piedalījās mūsu kluba pārstāvji. Viņi bija četri - Aleksis - V10* grupā, Sanita - S21B, Inese un Egita - S35.
Sacensības notika netālu no Alūksnes, pie Meistera ezera. Apvidus bija ļoti purvains ar detalizētu mikroreljefu. 

Pirmajā dienā vislabāk klājās Aleksim V10* grupā, kurš ierindojās augstajā 2.vietā pēc pirmās dienas, atpaliekot no līdera tikai 52 sekundes. Viņa grupā startēja 16 dalībnieki. Labi nostartējusi  pirmajā dienā bija arī Sanita, kas ierindojās savā grupā 7.vietā no 12 dalībniecēm, atpaliekot no līderis par 9 minūtēm.
Spēcīgajā S35 grupā startēja Egita un Inese, kur viņām vajadzēja sacensties ar kādreiz startējušajām elites klases skrējām. Pēc pirmās dienas varēja just ātruma un orientēšanās pieredzes lielumus, kur pirmās 5 dalībnieces noskrēja krietni zem vienas stundas, savas distances, bet mūsu dāmas un vēl kāda cita dāma, noskrēji krietni virs stundas. Šķiet, ka pārāk daudz laika atstāts kļūdās!

Otrajā dienā sacensības notika garajā distancē ar iedzīšanu, kas nozīmē, ka dalībnieki startē tajos laikos, cik atpalikuši no līderiem pirmajā dienā.

Aleksis startēja no savas grupas kā otrais un izskrienot 52 sekundes aiz pirmās vietas. Kā viņš pats 
stāstīja, līdz trešajam kontrolpunktam skrējies un orientējās labi, viņš pat bija priekšā visiem, jo redzējis, kā pirmās dienas uzvarētājs skrien atpakaļ uz starta pusi no aptuvenās pirmā kontrolpunkta vietas. Taču etapā uz ceturto kontrolpunktu apmaldījies, nav pamanījis kartē iezīmētus objektus un otrādi, tāpēc apmaldījies. Tālāk Aleksim orientējoties  uz ceturto kontrolpunktu, viņš kļūdās pazaudēja 8 minūtes, kas tad arī liedza kāpt uz goda pjedestāla divu dienu summā. Aleksis Malienas kausu noslēgumā ierindojās 8.vietā savā grupā no 16 konkurentiem.

Sanitai otrajā dienā startēja aiz līderis 9 min un 5 min trešās vietas, ņemot vērā, ka tā bija garā distance, varēja pacīnīties arī par pat goda pjedestālu. Sanita iesāka pirmajos 6 kontrolpunktos diez gan labi, sadzenot ar pretiniecēm, lai arī bija kļūdās vairāk kā 6 minūtes, pēc 6 kp. viņa tobrīd dienas vērtējumā ierindojās 2.vietā, atpaliekot tik 2 min no līderes. Turpinājumā sekoja daudz lielu kļūdu vai kas cits, kas 4 etapos Sanitu atmeta uz 10 vietu dienā un tā arī nebija aizsniedzamas pārejās konkurentes. Rezultātā divu dienu kopvērtējumā Sanita noslīdēja uz 10.vietu,it kā pēdējo, taču divām dalībniecēm bija diskvalifikācija.

Egita un Inese otrajā dienā daudz, daudz labāk nostartēja. Iekrītot starta laikiem tik tuvu, nekas cits neatlika, kā skriet kopā, lai uzlabotu savas pozīcijas. #komandassadarbība 
Otrajā dienā viņām 5. un 6.vieta no 9 sportistēm, taču tas kopvērtējumā neko daudz nemainīja, jo sasaldēja pārsvaru pār priekšā esošo vietu tikai par 2 minūtēm. Pēdējās Egita un Inese nepalika gan, jo viena dalībniece bija izstājusies vai nepaņēmusi pareizos kontrolpunktus. Kopvērtējumā Inese ar Egitu palika attiecīgi sestajā un septītajā vietā.

Bet galu galā, sacensības bija interesantas un labi noorganizētas!


Skatījumu skaits: 663 | Pievienoja: Vissuks | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Svētdiena, 2024-04-28, 7:13 PM
Sveicināti Viesis
Mūs atbalsta
            Vecumnieku novada Dome
                  
Aptauja
Twitters